`` Historie
Agenda  
   
Kinderoptocht 09-02-2024
Grote optocht 12-02-2024
Prijsuitreiking 13-02-2024
     
 

 Vastenavond werd in grootvaders tijd over het algemeen rustiger  gevierd als thans. De feestvreugde concentreerde zich in hoofdzaak in de cafés  en natuurlijk vooral de dansgelegenheden, want de vastenavonddagen behoorde tot de weinige dagen waarop er toen gedanst mocht worden. Van een georganiseerde carnavalsviering kon echter moeilijk gesproken worden. Soms werd er een carnavalsoptocht georganiseerd, waarna Ospel het weer enige jaren zonder optocht moest stellen.
Hier een foto uit de optocht van 1938 waarin buurtschap Waatskamp terug greep op grootvaders tijd, nu dus feitelijk overgrootvaders tijd, door op een wagen het weven van laken uit te beelden.
Van links naar rechts op de wagen: To Stultjens (To van StultjensPierke)
Lies van den Hurck, Miet Gielen(van Toone Maan), Fien Goffers
(Bieële Fien), Baer van Deursen (Baer van Dille Zjef), Teun op `t Root
(Bieële Mertes Teun) en Tinus Heldens. Voor de wagen met stok Graadje van Deursen (Graadje van Dille Zjef).

Op deze foto uit 1938 ziet U het optochtcomite in een houten mal , die gebruikt werd voor het storten van het opzetstuk voor voersilo's . De mal was met papieren roosjes versierd en op een wagen geplaatst. Van links naar rechts; Pierre van Nieuwenhoven (Maantjes Pierre), Wullem Broens (Broenskes Wullem), Harry van Loon, ten dele te zien, Frens Sijbers, Pierre van Nieuwenhoven (Pierre van Kets Coenraad), Driekske Geuns (Summes Driekske), achter hem gedeeltelijk te zien Harry Veugen (?) (Harry van Veuges Pier), Tjeu Hermans (Tjeu van Cilia's Pierke) en Tjeuke Linders (Tjeuke van Zjang LInders).